Intim tisztálkodási termékek egy polcon

Talán már kialakítottad a mindennapos intim tisztálkodási szokásaidat, de lehet, hogy ez még meg sem fordult a fejedben. Ebben az esetben hasznos lehet, ha megtudod, hogyan ápolhatod az intim zónádat, és hogyan érdemes kiválasztanod a neked való termékeket.

Az intim zóna (a hüvely, a szeméremtest és az intim terület V alakú része) a serdülőkortól kezdve a menopauzáig sokszor nagy változáson megy keresztül, és előfordul, hogy speciális ápolást igényel. A hüvelyi pH-érték eltolódása, a hüvelyi folyás, de még az izzadás is megváltoztathatja az intim zóna szagát, vagy kellemetlen érzéseket okozhat. Éppen ezért, vagy egyszerűen elvi okokból, sokan használnak olyan intim tisztálkodási termékeket, amelyeket kifejezetten az intim testrész ápolására fejlesztettek ki.

Persze ettől még nem kötelező beszerezned ezeket a termékeket. Sok múlik azon, neked mi a fontos, illetve mire van szüksége az intim zónádnak. Ha tudod, milyen termékekkel ápolhatod az intim részeket, és melyik mire jó, a döntés is könnyebb lesz.

Az intim törlőkendő

Sokszor nincs lehetőség arra, hogy beülj egy kádba, vagy gyorsan letusolj, például azért, mert úton vagy. Ilyenkor jól jön, ha van nálad intim törlőkendő , amellyel egy szempillantás alatt felfrissítheted az intim területet. Remek ötlet, ha fesztiválra készülsz, elutazol, edzés vagy szeretkezés után vagy, netán a menstruáció során érzed szükségét egy gyors tisztálkodásnak. Az intim törlőkendő ráadásul praktikus módon egy aprócska női táskában is elfér.

Ha érzékeny a bőröd az intim területen, jobb, ha illatmentes terméket választasz. Az illatanyagoktól mentes törlőkendő csökkenti az irritáció kockázatát, és fenntartja a szeméremtest természetes pH-értékét. A tisztaság érzéséről nem kell lemondanod, bárhol jársz, bármit csinálsz. Rúgd be a győztes gólt, vagy táncold át az éjszakát, és ezután, ha kell, egy mozdulattal felfrissítheted magad!

Az intim mosakodógél

Az izzadság, a menstruáció, a hüvelyi folyás és a vécépapír apró maradványai felhalmozódhatnak a szeméremtesten. Ilyenkor érdemes gyengéden megmosni az intim zóna külső részeit. Így fenntarthatod a terület tiszta és friss érzetét, és még a bőröd egészségéről is gondoskodhatsz.

Az intim mosakodógélek nemcsak a szeméremtest tisztaságát szolgálják, hanem a bőrirritációt és a szárazságot is enyhítik. Ezért sok nő tusfürdő helyett szívesebben használ mosakodógélt az intim terület tisztán tartására. A legtöbb intim mosakodógél segít fenntartani a szeméremtest természetes pH-értékét, ezért mosakodás után is biztosítják a friss és kellemes közérzetet.

A tisztasági betét

Egy vékony tisztasági betét nagyon hasznos tud lenni a pecsételő vérzés vagy a menzesz végére jellemző enyhe vérzés felfogására, de sok más alkalommal is hasznos tud lenni. A menstruációs ciklus bármely napján használható. Magába szívja a hüvelyi folyást, az izzadságot, a szeretkezés utáni testnedveket… egyszerűen univerzális!

Mire kell ügyelni az intim ápolási termékek vásárlásakor?

Ha szétnézel az online kínálatban, a helyi boltban vagy drogériában, a kínálat láttán valószínűleg meg fogsz lepődni. A bőség zavara nagyon megnehezítheti a döntést. Hogy melyik terméket választod, az nagyrészt ízlés dolga, de mindenképpen érdemes szemügyre venned az összetevőket, és kiszűrni azokat a termékeket, amelyek erős vegyszereket és illatanyagokat tartalmaznak.

Ugyanis ezek könnyen felboríthatják a hüvely pH-értékét, és bőrirritációt, szárazságot és viszketést okozhatnak. Az illatosított intim higiéniás termékek azonban nem mindenkinél okoznak gondot. Célszerű a használat után figyelni az intim zónád reakcióit, főleg, ha új terméket próbálsz ki.

Intim mosakodás: csak kíméletesen! A szeméremtest kifejezetten érzékeny testrész. Ha túl erősen dörzsölöd, például szivaccsal esel neki, azzal irritációt okozhatsz, és még a fertőzés veszélyének is kiteszed. Azt a tényt se felejtsd el, hogy a hüvely öntisztuló szerv: a hüvelyi folyás segítségével szabadul meg a káros baktériumoktól. Épp ezért a hüvelyt nem kell belülről megmosni.

 

Dióhéjban ezt kell tudnod a mindennapos intim tisztálkodási termékekről. Rengeteg termék közül választhatsz, és mivel minden intim zóna egyedi, következésképpen az ápolási igényük sem egyforma. Az intim terület tisztán tartásáról többet is megtudhatsz, ha elolvasod az intim zóna ápolásáról és a megfelelő menstruációs termékek kiválasztásáról szóló írásokat.

Egészségügyi nyilatkozat

A cikkben szereplő egészségügyi információk kizárólag információs forrásként szolgálnak, és nem használhatók fel semmilyen diagnosztikai vagy kezelési célra. Egészségügyi problémáiddal mindenképpen fordulj orvoshoz!

Továbbolvasok