A #menstruálmatlanság nyomában
Éjszakáról éjszakára millióan szenvedünk menstruálmatlanságtól.
 
Törölköző, plusz alsónemű, forróvizes palack, egy nyugtató zuhany – általában ezek a legjobb barátaink azokon az éjszakákon, amikor menstruálunk. Néha a fájdalomcsillapítás, máskor az önmagunkra fordított idő válik be. Vagy épp nem segít semmi.
 
Mert a menstruáció sosem alszik. Akkor sem, amikor mi viszont szeretnénk.
 
A vérzés és a puffadás miatt ilyenkor sokan félálomban, összekuporodva, forgolódva várjuk a reggelt, miközben egyszerre van melegünk és reszketünk. És mindvégig reménykedünk, hogy a betét nem mozdul el, de a fájdalom és az átázástól való félelem egész éjjel velünk marad.
 
Miközben a család mit sem sejtve épp az igazak álmát alussza, mi lábujjhegyen járkálunk a mosdóba és vissza. Próbálunk hangtalanok maradni, miközben irigykedve nézzük őket.
 
Az ébren töltött óráink számát pedig már össze sem merjük számolni.
 
Ideje rávilágítani arra, ami a sötétben történik! Hiszen bár egyedül érezzük magunkat, mégis millióan vagyunk ugyanebben a helyzetben. Mert az rendben van, hogy a menstruáció nem alszik – de emiatt tényleg nekünk is éjszakázni kellene?

Tarts velünk a #menstruálmatlanság nyomában! 

Aludj gondtalanul!

A menstruációs alvási különbségek

62%
A nők 62%-a rosszabbul alszik a menstruáció során*
5 hónap
Életük során a nők körülbelül 5 hónappal kevesebbet alszanak a menstruáció miatt*
1/3
A nők egyharmadát ébren tartja az átázástól való félelem*
A kielégítő alvás nélkülözhetetlen egészségünk és jóllétünk szempontjából. Egyetlen rossz éjszaka az egész heti közérzetünkre hatással lehet.
 
És sajnos sokak számára nem biztosított a minőségi és kellő mennyiségű alvás. A bérekhez, a fájdalomhoz vagy a nemi élethez hasonlóan az alvás szempontjából is jelentős a nemek közötti szakadék, ami a menstruáció alatt csak még jobban kiéleződik. A napközben ismerős szégyenérzetből és megbélyegzésből éjszakára nyugtalanság, aggodalom és diszkomfort lesz. Gondoljunk csak bele abba a sok-sok erőfeszítésbe, amit esténként teszünk az elviselhetőbb éjszakák reményében!
 
A mi küldetésünk az, hogy ezen változtassunk. A szégyenkezés csak tovább mélyítené a szakadékot, ezért ehelyett inkább bemutatjuk azt a valóságot, amelyet a menstruáló nők tapasztalnak – ezzel képviselve őket és az általuk átélt tapasztalatokat.

Oszd meg a #menstruálmatlanság videót!

Fedezd fel az új Libresse Goodnight betétet Max Cour-V™ technológiával! Illik a ritmusodhoz. Illik a testedhez.

Hivatkozás

A felmérés 10 871 személy részvételével történt olyan kulcsfontosságú piacokról, mint az Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország, Svédország, Kína, Argentína, Kolumbia, Oroszország, Malajzia és Jordánia. A kutatást a Dynata készítette december 24. és január 24. között.
 
Megjegyzés
 
Az Essity tudja, hogy nem mindenki nő, aki menstruál – például azok, akik nemi identitásuktól eltérő biológiai nemmel születtek. És hogy nem minden nő menstruál, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a fogamzásgátlás, az egészségi állapot és a menopauza. Amikor azt mondjuk, „nő”, gondolunk az Essity termékeit használó alulreprezentált csoportok teljes körére is, például a transz és nem bináris emberekre.