Évek óta nők milliói nap mint nap használják biztonságosan női higiéniai termékeinket a világ minden pontján. Jól tudjuk, milyen fontos, hogy termékeink használata kényelmes legyen, és biztonságérzetet adjon neked, amikor menstruálsz. A Libresse termékei engedélyezett alapanyagokból, a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelően készülnek. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyártás során csakis biztonságos alapanyagokat és összetevőket használjunk, és hogy a kész termékek megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak.

A higiéniai termékeinkben felhasznált anyagok szigorú, belső és külső szakértők, például minősített vizsgálóintézmények bevonásával végzett ellenőrzéseken esnek át – így biztosítjuk, hogy valóban alkalmasak legyenek a rendeltetésszerű használatra, és teljesítsék a jogszabályi és szabályozási előírásokat.

Hogy te is tudd, mit tartalmaznak az egyes termékek, készítettünk egy áttekintő oldalt az egészségügyi és tisztasági betétekről, amelyen felsoroltuk a különböző alapanyagokat és alkotórészeket. Az oldal alján szójegyzék is található.

Biztonságos-e a Libresse betétek használata?

Az Essity által előállított higiéniai termékek mind alkalmasak a rendeltetésszerű használatra, és olyan, gyakran használt alapanyagokból készültek, amelyeket hosszú évek óta sokféle, több millió nő által világszerte használt nedvszívó higiéniai termékekben is megbízhatóan alkalmaznak. A nyersanyagokat a nedvszívó és folyadékmegkötő képességük alapján választjuk ki; feladatuk, hogy megelőzzék a szivárgást, és kényelmes viselést biztosítsanak.

Ezenfelül pedig együttműködünk a nemszőtt kelmék előállításában és a társágazatokban érdekelt nemzetközi szakmai szervezettel, az EDANA-val, így biztosítva a legmagasabb környezetvédelmi és termékbiztonsági előírásoknak való megfelelést. Az EDANA tagjai önként vállalják, hogy garantálják a nedvszívó higiéniai termékek kiváló minőségét és biztonságát.

A betétekben felhasznált összes alapanyag fel van sorolva a csomagoláson?

Ez jelenleg nem jogszabályi előírás. Hogy segítsünk vásárlóinknak, feltüntetjük, hogy a termék tartalmaz-e illatanyagot, így figyelmeztetjük az arra érzékeny vásárlókat.

A termékek készítéséhez használt legfontosabb nyersanyagokat az alábbi táblázat sorolja fel. Ezekre az alapanyagokra kiváló nedvszívó és folyadékmegkötő képességük miatt esett a választás.

Az Essity betétek és tisztasági betétek összetevői Európában

Termék részegységeAnyagFunkció
FedőanyagPolipropilén/polietilén poliészter/viszkóz anyagból készült szálasanyag.A termék a folyadék felszívása révén biztosít száraz érzést és kényelmes viselést.
Köztes folyadékszállító rétegFarostból vagy poliészter szálból álló porózus anyag.A betét felületéről a termék belsejébe szállítja a folyadékot, amely magába zárja azt.
Nedvszívó magPapírpép, illetve betétek és tisztasági betétek esetén papírpépből és szuperabszorbens polimerekből álló elegy. A tamponokhoz (ha vannak) ehelyett viszkózát használunk. Néhány termékünkben papíralapú porózus anyagot alkalmazunk.Beszívja és magába zárja a folyadékot.
RagasztóanyagA ragasztóanyag többféle polimerből, illetve műgyantából készül.A ragasztóanyagnak két feladata van:
1. Összetartja a termék egyes rétegeit.
2. Az alsóneműhöz rögzíti a terméket.
A hátlap anyagaPolietilén filmréteg. Egyes tisztasági betétekben használt szálasanyag.Megakadályozza a szivárgást.
Tamponzsinór (ahol forgalmazunk tampont)Poliészter és pamut.Segít, hogy a tampont higiénikusan lehessen eltávolítani.
Illatanyag (csak bizonyos termékekben)Parfüm.Kellemes, friss illatúvá teszi a terméket.
NyomatFesték.Kiemeli a termék formáját és funkcióját.
Elválasztó fóliaSzilikonbevonatú papíranyag.Az a papírréteg, amely védi a termék alján található ragasztócsíkot.
Egyenkénti csomagolás (bizonyos termékeknél)Polietilén filmréteg; egyes termékeknél szilikonbevonat is védi.Védi a terméket, így az egyesével, szennyeződésveszély is nélkül szállítható.
Külső termékcsomagolásPolietilén zsák vagy doboz.Védi a terméket. Ez a csomagolás látható az üzletek polcain.

Szójegyzék

  • Megújuló forrásból származó papírpép: Felelős erdőgazdálkodásból származó farostból készített pép. Ezt a pépet az általunk gyártott vékony betétek és tisztasági betétek tartalmazzák.

  • Viszkózszálak (amennyiben a tamponokkal kapcsolatban releváns információ):A pamutéhoz hasonló szerkezetű farostok. Ilyeneket használunk a tamponokban, alkalmazásuk azonban széles körben elterjedt a textiliparban, például ingek, női ruhák és ágyneműk anyagaként.

  • (Nemszőtt) szálasanyag: Vékony, textilre emlékeztető anyag. A kifejezés a textiliparban a szövés vagy kötés nélkül előállított anyagokra, például a filcre használatos.

  • Polimerek: Hosszú láncú, természetes vagy szintetikus molekulák. A műanyag és az emberi DNS egyaránt polimerekből épül fel.

  • Polipropilén/polietilén/poliészter: Világszerte a leggyakoribb műanyagok. Rengeteg mindennapos használati cikkben megtalálhatók az alsóneműktől a takaróig.

  • Szuperabszorbens polimer (SAP): Nedvességmegkötő képessége miatt széles körben alkalmazzák. Főként vékony betétek, pelenkák és kötszerek anyaga.

  • Műgyanta: Gyorsan keményedő viszkózus folyadék, amely ezért kiválóan alkalmas különböző anyagok rögzítésére.

Ha többre vagy kíváncsi, keress meg minket.