Intim törlőkendőért nyúló nő képe – Libresse

Ami az intim terület ápolását illeti, a pubertás után egy kicsit többet kell tenned érte, mint hogy szappannal és vízzel megmosakszol odalent.

Éppen ezért kiváló ötlet, ha kidolgozol magadnak egy rutint az intim zóna ápolására, hogy tisztán tudd tartani. Így bármi is történik veled a nagyvilágban, mindig magabiztosnak és frissnek érezheted magad.

Sokat segít nekünk ebben, hogy számos kiváló termék kapható az intim zóna ápolásához az egyéni igényeknek megfelelően. Most felsorolunk néhányat, amelyet esetleg érdemes felvenned a saját listádra:

Intim mosakodószerek

Fontos, hogy az intim zónát bőrbarát termékekkel tisztítsd: így nem borítod fel a hüvely kényes pH-egyensúlyát (márpedig az illatosított szappanok és habfürdők esetén ez gyakori probléma). Erre kiváló megoldás egy intim mosakodószer. Néhány intim mosakodószer különösen hatékonyan előzi meg a kellemetlen szagok kialakulását, míg más termékek megnyugtatják vagy hidratálják a (gyulladt) bőrt. Az intim mosakodószerek zselé, krém vagy hab formában is kaphatók. Te döntöd el, melyiket használod.

Intim törlőkendők

Az intim törlőkendőkkel felfrissítheted az intim zónát, így kellemesebb érzés lesz, miután kijöttél a mosdóból. Különösen jól jönnek, amikor éppen menstruálsz, mivel a teljesen területet azonnal felfrissítik. Akkor is jó szolgálatot tesznek, ha hosszabb időt töltesz távol az otthonodtól: például mert egy fesztiválon bulizol, vagy sokat utazol a munkád miatt.

Tisztasági betétek

Ha mindennap használsz tisztasági betétet, azzal megvéded a ruháidat a hüvelyi folyástól, és így tisztának és magabiztosnak érezheted magad.

Az intim ápolási termékek gazdag kínálatában szerencsére mindenki megtalálhatja a hozzá illőt.

Ha rendszeresen sportolsz, olyan intim mosakodószerre lesz szükséged, amelyik elbír az intim zónában összegyűlő verejtékkel, és megelőzi, hogy elszaporodjanak a fertőzéseket okozó baktériumok. Ha nincs napi rutin az életedben, mert folyton változnak a teendőid, az intim törlőkendők segítségével megtisztíthatod az intim zónát, ha nyilvános mosdót használsz, vagy ha csak sokára tudsz lezuhanyozni.

Ha a változókor felé közeledsz, érdemes olyan hidratáló hatású intim mosakodószert választanod, amely véd a hüvelyszárazság ellen. Kimondottan az intim zónát borotváló vagy gyantázó hölgyek számára is vannak termékek: ezek segítenek megnyugtatni a bőrt, és megelőzni a szőrtelenítés után fellépő bőrirritációt.

Ha többre vagy kíváncsi az intim ápolással és az életvitelednek megfelelő termékekkel kapcsolatban, olvasd el „Az intim ápolás beemelése a napi teendők közé” című részt!

Továbbolvasok

Ismerd meg még jobban