Fenntarthatóság

A fenntarthatósággal kapcsolatos nézőpontunk

A fenntarthatóság nem csupán divatszó: a kulcsot jelenti bolygónk túléléséhez. A globális felmelegedés korunk egyik legnagyobb világméretű problémája, az Essity vállalat pedig, amelyik a Libresse márkájú egészségügyi és tisztasági betéteket gyártja, elkötelezett az iránt, hogy társadalmi és környezetvédelmi szempontból is megbízható megoldásokat találjon, valamint biztonságos termékeket állítson elő.

A Libresse büszke arra, hogy fenntartható módon fejleszti és állítja elő termékeit. Vállalatként mindig tudatosan törekedtünk bolygónk és a természeti erőforrások védelmére az alapanyagoktól az előállítás menetén át a vásárlóknak biztosított késztermékekig.

Termékeink származási helye

A felelős források használata valóban fontos számunkra – folyamatosan keressük a módját, hogy csökkentsük új termékeink természeti terhelését; ennek érdekében intelligens dizájnt és anyagokat alkalmazunk. Cellulózszállítóink például körültekintően felügyelt erőforrásokból származó farostot használnak. A természeti igények figyelembevétele mindig is kiemelt fontosságú volt számunkra – egy cél, amelyhez a jövőben is rendíthetetlenül tartjuk magunkat.

A csomagolóanyag méretének csökkentése

A hulladékmennyiség csökkentése számunkra is elsőrendű fontosságú. A hulladék mennyisége egyfelől a termékek vékonyabbá tételével csökkenthető. A másik módszer, ha csökkentjük a csomagolóanyag méretét. 2008 óta minden női higiéniai termékünk csomagolásának méretét 1–14%-kal csökkentettük.

Ultra márkájú betéteinknél például csökkentettük a csomagolás méretét, az alapanyagokat és az energiát pedig hatékonyabban használjuk fel a betétek vékonyabbá tételéhez. Így még kényelmesebb és praktikusabb kísérőid lesznek.

A női termékeket korábban több kritika is érte amiatt, hogy nem lehet úgy a szemétbe dobni őket, hogy az ne legyen káros a környezetre. A vásárlók visszajelzéseinek köszönhetően javítottunk betéteink ártalmatlaníthatóságán. Elmeséltétek nekünk, hogy a betétek kidobása, amikor nem vagytok otthon, komoly fejtörést okoz nektek, mivel gyakran nincs szemetes, ahová ki tudjátok dobni, és a vécén sem tudjátok lehúzni, mivel fennakad a szennyvíztisztítóban, és szennyezi a környezetet. Így hát kitaláltuk a Roll.Press.Go dizájnt – ez egy olyan innovatív betét, amelynek csomagolása minden irányban lezárható. Az okos, egyszerű és higiénikus megoldás révén a betétet bárhol és bármikor eldobhatod.

A szénlábnyom csökkentése

Az életciklus-elemzés részeként termékeinknek a globális felmelegedésre gyakorolt hatását, más néven a szénlábnyomot is figyelemmel kísérjük. A szénlábnyom a termék által az életciklusa során a levegőbe kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége. Mindent megteszünk azért, hogy csökkentsük nedvszívó termékeink szénlábnyomát. 2008 óta például 17%-kal csökkentettük az Ultra betétek szénlábnyomát.

De sok más, általunk elért dologra is büszkék vagyunk. Odafigyelünk a bolygóra és annak lakóira, az alábbiakban pedig bemutatunk néhányat azok közül a módszerek közül, amelyekkel érdemi változást tudunk elérni.

Tabuk nélkül

A menstruációval kapcsolatos tabuk, közöny és előítéletek nap mint nap több millió nő életét fenyegetik. Mi felvettük ellenük a harcot. A közelmúltban például az ENSZ Vízellátási és Csatornázási Együttműködési Tanácsával (WSSCC) közösen szerveztünk a menstruációs higiéniával kapcsolatos oktatást 10–12 éves lányoknak a kínai Hajkouban. Az oktatás során a lányok beszélhettek a saját testükről, a menstruáció alatti megfelelő higiénia fontosságáról, valamint arról, hogy büszkévé teszi őket ez a minden hónapban természetesen bekövetkező esemény.

Az ismeretek bővítése

A Libresse oktatóprogramja, az „Ismerd meg, mi a jó a testednek” során a malajziai általános iskolás lányok a menstruációról és a serdülőkori testi változásokról szereznek ismereteket. A Libresse minden lánynak ad egy kezdőcsomagot, amelyben egy szóróanyag is szerepel – célja, hogy a segítségével a szülők beszélni tudjanak lányaikkal a kamaszok testéről és a menstruációról.

Ismerd meg még jobban