Global V Taboo Tracker Header

A GVTT-kutatás

A GVTT-kutatás

A Libresse Global V Taboo Tracker (GVTT) egy folyamatban lévő kutatási projektünk, melynek célja, hogy jobban megértsük a  méhet, a menstruációt és a vaginát övező tabukat. Mert a probléma megértése a kulcs ahhoz, hogy változtatni tudjunk valamin.

Miért fontos beszélni a tabukról

Ahhoz, hogy leszámoljunk a tabukkal, meg is kell értenünk azokat. Tudnunk kell, hol szükséges cselekednünk, és fel kell mérnünk, mennyi teendő van még. A GVTT segít feltérképezni globális szinten a V-zónát övező tabukat, azt, hogy hogyan viszonyulnak ezekhez a férfiak, és hogyan a nők,  milyen kihívások és lehetőségek kísérik a tabuk ledöntéséhez vezető utat.

Az első GVTT-kutatásunk számos témát érint – köztük a fájdalmat, az örömöt, az anyaságot, az öregedést és a menopauzát is

42%
42%-a a nőknek úgy gondolja, hogy a nőket, akiknél menopauza jelentkezik öregnek tekintik.
47%
Majdnem a fele a férfiaknak és a nőknek is undorodik a menstruáció alatti szextől.
6-ból 1
6-ból 1 ember szerint a nőknek nem kellene panaszkodniuk a menstruációs fájdalmakról.
1.1/3-a a nőknek és a férfiaknak gusztustalannak tartja a hüvelyfolyást. 2.Libresse betét, félig vörösre színezve. Szöveg: Majdnem fele a nőknek még sosem beszélt a menstruációról vagy az intim zónájáról a párjával. 3. Rajzolt női alak, kezében egy 42%-os tábla. Szöveg: 42%-a nőknek úgy gondolja, hogy a nőket, akiknél menopauza jelentkezik öregnek tekintik.

Ha te is tapasztaltad már a GVTT-kutatásban említetteket – szégyellted, hogy menstruálsz; előítéletekkel találkoztál a menopauzád miatt; nyomás volt rajtad, hogy anya legyél; nem beszélhettél a szexuális örömszerzésről; nem vettek tudomást a menstruációs fájdalmadról –, szeretnénk, ha megosztanád velünk tapasztalataidat. Modd ki, #amibennedvan, akár névtelenül! Itt megteheted!