#bloodnormal

A menstruáció az élet természetes része – vajon miért kap mégis ilyen kevés képernyőidőt? Ha egy ennyire természetes dolgot így kell rejtegetni, azzal csak tovább fokozódik a sok nő által megélt szégyenérzet és zavar, amit a menzesze alatt érez. Beszéljünk róla nyíltan!

A #BloodNormal kampány célja, hogy végleg leszámoljon a menstruációval kapcsolatos tabukkal. 10 017 férfi és nő megkérdezésével végeztünk felmérést, amelyből kiderült, hogy 74%-uk* szeretne életszerűbb hirdetéseket látni a menstruációról. Mi életszerű helyzeteket mutatunk be, megmutatjuk a vért, és megmutatjuk a világnak, hogy a stigmát csak a rejtőzködés megszüntetésével lehet eltüntetni.

Azáltal, hogy nyíltan előkerül a vér a képernyőn és a beszélgetéseinkben, azzal utat törünk a jövő női nemzedéke előtt. Hiszen a menstruációról beszélni éppolyan természetes, mint menstruálni, nem igaz?


[Források: *Az Essity által végzett online felmérésben 10 017 fő 13 és 50 év közötti, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Svédországban, Oroszországban, Mexikóban, Argentínában, Dél-Afrikában, Kínában és Malajziában élő férfi és nő vett részt. A felméréshez szükséges interjúkat 2017. április 18. és május 9. között készítették. A felmérés hibahatára +/- 0,98%. A felmérést a kutatásokat és felméréseket végző nemzetközi vállalat, a Bilendi felügyelte.]

Ihletet adó közös munka

Collaborator Collage image 01
A menstruáció normális voltát bemutató képmontázs – Libresse

A világ minden pontjáról gyűjtöttünk tehetséges embereket, hogy együtt elérjük azt, hogy a menstruáció mint téma nagyobb teret kapjon a közbeszédben. Kreatív csapatunk tagjai, köztük a neves francia színésznő, Victoire Dauxerre vagy a gyermek stand-upos, Saffron Herndon, egytől egyig példát mutatnak a nőknek ahhoz, hogyan éljenek félelem nélkül.

Nagyszerű ötletek forrása

Ösztöndíjaink révén az ígéretes ötletekből kész projektek lesznek, hogy tovább folytatódhasson a #BloodNormal kampányról szóló párbeszéd. Maradj velünk, ha kíváncsi vagy a versennyel kapcsolatos friss hírekre és az általunk talált csodálatos tehetségekre.