Öt különböző bikinifazonról lila háttér előtt mutatott fehér színű kép – Libresse

Napjainkra teljesen bevett szokássá vált, hogy a nők eltávolítják a szeméremszőrzetüket. Természetesen azzal sincs semmi gond, ha te meghagyod úgy, ahogy van.

A szeméremszőrzet fontos feladatot lát el ugyanis: megvédi az intim zóna érzékeny bőrét a kidörzsölődéstől és a fertőzésektől. Sok fiatal nő azonban gyantáztat, mivel elmondásuk szerint nem érzik kellően ápoltnak magukat, ha az intim zóna szőrös.

Kétségtelen, hogy a terület könnyebben megizzad, ha hagyod megnőni a szeméremszőrzetedet, ezért érdemes inkább rendszeresen megnyírni. De megszabadulnod sem kell tőle. Ez teljes mértékben a te döntésed: az alapján döntsd el, hogy érzed tőle magad, és mi a fontos neked.

Ha úgy döntesz, hogy részben vagy teljesen eltávolíttatod a szeméremszőrzetedet, mindenképpen előzd meg a szőrszálak benövését és a szőrtüszőgyulladást. Nem szerencsés ötlet, ha fogod magad, és az egész intim zónát leborotválod, mivel így megvághatod magad. Ha élsz nemi életet, így könnyebben kaphatsz el nemi úton terjedő fertőzéseket a mikroszkopikus méretű bőrsérüléseken keresztül. A szőrtelenítő krémek használatát is mindenképpen kerülendőnek tartjuk. Az ilyen krémek irritálhatják a szeméremtest érzékeny bőrét.

Az intim zóna szőrtelenítésére a lézeres vagy elektromos szőrtelenítés jelenti a legjobb és leginkább problémamentes megoldást. Bízd a dolgot egy elismert klinika szakképzett bőrgyógyászára, aki szakszerűen elvégzi az eljárást, és mindenképpen kövesd a kezelés utánra vonatkozó előírásokat! Egy-egy ilyen kezelés azonban igen költséges lehet.

Sok nő gyantáztat, ha pedig te is emellett döntesz, jó, ha tudod, hogy ez sem kockázatmentes: előfordulhat, hogy benőnek a szőrszálaid, illetve szőrtüszőgyulladás vagy jelentős bőrpír alakul ki. Kicsi ugyan az esélye, de súlyosabb panaszok, például gyantázás utáni fertőzések is felléphetnek. Ezért fontos, hogy magadnak csináld, vagy olyan szépségszalonba menj, ahol odafigyelnek a higiéniára, és nem használják újra a gyantát. A kozmetikusnál figyelj arra, hogy új patront/gyantacsíkot használjon. Gyantázás után kend be a bőrt valamilyen kímélő, aloe verát vagy kókuszolajat tartalmazó hidratálóval, amely hűsíti a bőrt, és elősegíti a hámfelület gyógyulását.

Ha a zuhany alatt gyantázol vagy borotválkozol, használj valamilyen szőrtelenített bőrfelületre való intim mosakodót, amely megnyugtatja és hidratálja az intim zóna érzékeny bőrét. A szőrszálak benövését radírozó kesztyűvel tudod megelőzni. Szőrtelenítés után néhány nappal visszatérhetsz a szokásos intim mosakodószer használatára. Libresse Multistyle tisztasági betétet használva pedig egész nap frissnek érzed majd magad.

Ha nem szeretnéd eltávolítani a teljes szőrzetedet, akkor is ajánlott, hogy rendszeresen lenyírd egy tiszta körömollóval. Ez fokozza a kényelem- és frissességérzést, valamint csökkenti a fertőzésveszélyt.

Ne feledd: a szeméremszőrzet eltávolítása kizárólag a te döntésed! Tedd azt, amitől jól érzed magad.

Továbbolvasok

Ismerd meg még jobban