#amibennedvan - döntsük le a tabukat

Jöjjön egy átlagos csajos sztori!

Úgy 12 éves korod körül megjön. Innentől havonta fáj. Lesz néhány gyereked. És jó pár mensruációs ciklusod. Aztán 50 körül a tested végleg nyugdíjba vonul.

Ilyen egyszerű volna? Korántsem. Mindaz, amit elrejtünk magunkban: az elfedett, elhallgatott, ismeretlen történeteink a menstruációnkról, a méhünkkel és vaginánkkal kapcsolatos élményeink ennél sokkal összetettebbek és mélyebbek.

Rengeteg igaz történet létezik: szeretetről és haragról, örömről és fájdalomról, köztük egy endometriózis nevű betegség által okozott brutális fájdalomról. A vágyakozásról és küzdelemről, hogy legyen gyereked vagy, hogy sose legyen gyereked. Soha. A születés csodájáról. A szülés kínjairól. És a vetélésbe való csendes belepusztulásról. Az óramű pontossággal érkező menstruációról  és a teljesen zavarosan érkezőről. Kínos kezdetekről és a menopauzát megelőző hullámvasút szerű lezárásokról. Jó történetek. Rossz történetek. Hétköznapiak. Mélyek. Keserűek. Édesek...

Mindegyikük, minden bennünk rejlő élmény ugyanolyan igazi, normális és fontos, mint bármely más történet. Egyik sem arra való, hogy eltemessük magunkban, amit érzünk. Mert ahhoz hogy lássuk, megismerhessük és segíteni tudjuk egymást, el kell mondanunk, meg kell ossztanunk azt, ami bennünk van.

A Libresse világszerte eltökélt célja, hogy új utakat nyisson a női intim higiénia területén és nyíltan beszéljen azokról a kérdésekről, amelyek korábban vagy még most is tabunak számítanak. Mert annak ellenére, hogy modern világban élünk, még mindig rengeteg tabu vesz minket körül. Elhatároztuk hát, hogy őszinte és nyílt párbeszédet kezdeményezünk és feltárjuk a női testet, nőiséget érintő, eddig tabunak számító témákat. Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, szükségünk van rá, hogy Te is elmeséld a saját igaz történeted.

Mondd ki #amibennedvan

Köszönjük, ha feltárod előttünk saját inspiráló történeted, #amibennedvan. 

Mert minden, amit ezekből a történetekből tanulhatunk, hozzásegít bennünket a tabuk ledöntéséhez és legfőképpen ahhoz, hogy megszűnjön a nők intim zónájukhoz kötődő szégyenérzete.

Libresse tisztasági és menstruációs termékek

Ismerd meg a Libresse minden termékét