Juhé! Megjött az első menzeszem! Vagy nem?

Első menzeszedre általában valamikor 10-16 éves korodban kerül sor, de akár ennél fiatalabb vagy idősebb korodban is bekövetkezhet. Kérdezd meg anyukádat, ő hány éves volt, amikor elkezdett menstruálni. Nem garancia, de nagy eséllyel nálad is körülbelül ugyanabban az életkorban fog bekövetkezni. Sok lánynál az első menzesz bármilyen előzetes figyelmeztetés nélkül következik be. Egyszercsak barnás-pirosas foltot veszel észre a fehérneműdön, amikor a WC-re mész. Megjött a menzeszed! Mások előzetes figyelmeztetéseket kapnak: görcsös fájdalom a hasukban, érzékeny mellek és rosszkedv. Ha rossz kedved van, előfordulhat, hogy a körülötted lévő felnőttek azt mondják „a hormonjai miatt van”. Ugyanúgy, ahogy a nemi érés egyéb ismertetőjegyeinél, minden lánynál másként jelentkezik az első menzesz. Gyakran az első alkalommal csak barnás folyás mutatkozik. Néha egy kicsivel több vér jön. Nem számít, nálad hogyan jelentkezik, megfelelő lesz az első menzeszed. Ha egyszer megjött, biztos lehetsz benne, hogy a tested úgy működik, ahogyan kell. Ennek örülhetsz, bár igazad lehet, mikor úgy gondolod, a menzesz nem csak nevetésből fog állni. Ne érezd magad rosszul, ha a szüleidnek beszámolsz az első menstruációdról. Semmi furcsa nincs abban, amit a Föld népességének fele átél, köztük anyukád is. Inkább légy büszke. Egyes országokban hatalmas partival ünneplik a lányok első menzeszét! Amint túl vagy az első menzeszeden, kis idő minden bizonnyal eltelik, mielőtt a következőre sor kerül – a menzesz általában nagyon rendszertelen az első években. A Libresse Menzesz Naptár segítségével nyomon követheted, mikor jön meg a menzeszed. Emlékeztet, hogy mikor kell betétet és tampont vásárolnod, bíztató üzeneteket küld a PMS időszakodban, és sok mást is kínál. A menzesz naptárt a fenti menüsoron találod. Lehet, hogy egyik menzeszed csak 2-3 napig, majd a következő egy egész héten át tart. Ne aggódj, ha ezt tapasztalod. Előbb vagy utóbb menzeszed rendszeressé válik, és a legtöbb nőnél óramű pontossággal történik a továbbiakban. Ha már 17 éves vagy és még mindig nem jött meg az első menzeszed, fordulj orvoshoz, hogy meggyőződj róla, minden rendben van-e.

Válasz értékelése

124 Értékelések Köszönjük szavazatát
 
 
 
 
 
 
 

Elfelejtetted jelszavad?

Semmi probléma! Csak küldd el felhasználó neved vagy e-mail címed és máris elküldjük az adataid.

Hiba, felhasználó név kitöltése kötelező
Hiba, a megadott e-mail cím vagy felhasználó név nem létezik
Az új jelszót elküldtük.
 
 
 
 
 
 
Várakozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevelünk segítségével könnyedén nyomon követheted az oldal frissítéseit, ajánlatainkat, eseményeket és még sok mást is. Egyszerűen küldd el e-mail címedet és soha többé nem maradsz le semmiről, ami a Libresse-szel kapcsolatos!

A megadott e-mail cím már szerepel a hírlevél listán.
E-mail címedet most regisztráltuk hírlevelünkre!
Érvénytelen e-mail cím
Kötelező mező

Leiratkozás

 
 
 
 
 
 
Várakozás

Leiratkozás hírlevelünkről

Mi hibáztunk? Kérjük, keress meg bennünket, hogy jóvá tehessük. Hiányozni fogsz! Szerencsére bármikor újra regisztrálhatsz, ha meggondolnád magad.

Hiba. Jó e-mail címet adtál meg?
Sikerült leiratkoznod!
Érvénytelen e-mail cím
Kötelező mező
 
 
 
 
 

Szia! A böngésződ sajnos elavult!

Frissítsd bármelyik jelen verzióra!

1.5
6.0
2.0
2.0
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Chrome
 
 
 
 
 

Köszönjük kérdésed!

Szakértőnkhöz számos kérdést intéznek, ezért csak a még megválaszolatlan kérdésekre válaszol.

 
 
 
 
 
 

Fiók törlése

Libresse fiókodat töröltük