Magdolna

Név:
Magdolna
Szakterület:
egészségmegőrzés

T. Magdolna vagyok. Védőnőként dolgoztam 10 évig, munkám során nagyon sok, tinédzserrel, fiatal lánnyal találkoztam, és  segítettem  felmerült  problémáik megoldásában.   Fontosnak érzem az egészségfejlesztés területét, amely során bátorítani és motiválni kell az embereket , hogy személyes felelősséget vállaljanak az egészségükért.   Egészségünk megtartása érdekében a megelőzés is nélkülözhetetlen.    A  testi tünetek mellett a lélekkel is foglalkozni kell,  hiszen a testi, lelki tényezők szoros egységben és kölcsönhatásban működnek.

Kérdéseid és a válaszunk megjelenik a libresse.hu "Gyakori kérdések szakértőnktől" oldalán. Amennyiben nem szeretnéd, hogy a felhasználónedved is megjelenjen, ne felejtsd el bejelölni a "névtelen akarok maradni" opciót.

 

Tegyél fel kérdést!

vagy Regisztráció szükséges, hogy értesítést kapj arról, ha válasz érkezett a kérdésedre.

Kérdezz
 

A kérdés megválaszolva Magdolna által:

 •  
   
  Névtelen felhasználó kérdezett:

  Ha egy lánynak a mellei és a szeméremszörzete kezd növekedni akkor nemsokára elkezd menstruálni?Mert nekem mind meg van sőt a pattanásaim is vannak és 13 éves vagyok.

  Közzétett 30 máj., 2013, 11:42
   
   
   
  Expert
  A szakértő válasza:    
   

  A szervezetünk irányítása nagyon bonyolult, ill nagyon sok tényező szerepet játszik abban, hogy mikor jelentkezik az első menstruáció.  pl:   Környezeti tényezők, öröklődés , stb.,a  fejlettséggel összefügg a menstruáció megjötte,  de  teljesen egyénfüggő. 16 éves korig normális, ha megjön az első menzesz.

  Segített ez az információ?

  0 Értékelések Köszönjük szavazatod
   
 •  
 •  
   
  Névtelen felhasználó kérdezett:

  Azt szeretném kérdezni, hogy amikor egy lány elkezd menstruálni akkor attól ingerlékenyebb és feszültebb lesz vagy nem?Mert a barátnőm kb.2 hónapja kezdett el menstruálni és azóta ingerlékenyebb velem.

  Közzétett 30 máj., 2013, 11:38
   
   
   
  Expert
  A szakértő válasza:    
   

  Vannak lányok akik a menstruáció  előtti napokban  kicsit ingerlékenyebbek, érzékenyebbek a  megszokottnál,- de ez néhány nap alatt elmúlik.  Az állandó ingerlékenységnek, feszültségnek más oka lehet.………………….

  Segített ez az információ?

  2 Értékelések Köszönjük szavazatod
   
 •  
 •  
   
  Névtelen felhasználó kérdezett:

  Szia!Azt szeretném kérdezni tőled,kogy már az osztálytársaimnak van mensie és nekem még nincsen.És úgy érzem mint ha én más lennék!De már megjelent a szemérem szőrzetem és a melleim is nőnek kb. 2-3 éve már. 13 éves vagyok!

  Közzétett 30 máj., 2013, 11:36
   
   
   
  Expert
  A szakértő válasza:    
   

  A szervezetünk irányítása nagyon bonyolult, és nagyon sok tényező szerepet játszik abban, hogy mikor jelentkezik az első menstruáció. Fejlettséggel összefügg a menstruáció megjötte,  de  teljesen egyénfüggő, nem összehasonlítható senkivel. Ne aggódj előbb-utóbb meg fog jönni  a menstruációd.

  Segített ez az információ?

  1 Értékelések Köszönjük szavazatod
   
 •  
 •  
   
  Névtelen felhasználó kérdezett:

  Azt szeretném kérdezni ,hogy már 1-2 éve szőrösödöm és a melleim is már nőnek és még mindíg nem menstruálok.Ez normális?

  Közzétett 30 máj., 2013, 11:29
   
   
   
  Expert
  A szakértő válasza:    
   

  A szervezetünk irányítása nagyon bonyolult, ill nagyon sok tényező szerepet játszik abban, hogy mikor jelentkezik az első menstruáció. 16 éves korig normális, ha megjön az első menzesz,előbb-utóbb biztosan meg fog jönni a menstruációd.

  Segített ez az információ?

  0 Értékelések Köszönjük szavazatod
   
 •  
 •  
   
  Névtelen felhasználó kérdezett:

  Szia!13 éves vagyok és az osztályomban minden lánynak meg jött a menstruációja csak nekem meg az egyik lánynak nem jött meg!Rendes dolog ez?

  Közzétett 30 máj., 2013, 11:27
   
   
   
  Expert
  A szakértő válasza:    
   

  A szervezetünk irányítása nagyon bonyolult, és nagyon sok tényező szerepet játszik abban, hogy mikor jelentkezik az első menstruáció. Fejlettséggel összefügg a menstruáció megjötte,  de  teljesen egyénfüggő, nem összehasonlítható senkivel. Ne aggódj előbb-utóbb meg fog jönni a menstruációd.

  Segített ez az információ?

  1 Értékelések Köszönjük szavazatod
   
 •  
 

Mi micsoda?

A számtalan különböző termék és a szakszavak között nem könnyű kiigazodni. Azt is nehéz eldönteni, hogy melyik terméket mikor érdemes használnod. Amit mindig szem előtt kell tartanod: minden az életkortól, a menstruációdtól, és attól is függ, hogy hol tartózkodsz, mit csinálsz éppen a ciklus ideje alatt. Íme egy útmutató, amelynek segítségével kiválaszthatod a számodra optimális egészségügyi terméket.

 
 
 
 
 

Elfelejtetted jelszavad?

Semmi probléma! Csak küldd el felhasználó neved vagy e-mail címed és máris elküldjük az adataid.

Hiba, felhasználó név kitöltése kötelező
Hiba, a megadott e-mail cím vagy felhasználó név nem létezik
Az új jelszót elküldtük.
 
 
 
 
 
 
Várakozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevelünk segítségével könnyedén nyomon követheted az oldal frissítéseit, ajánlatainkat, eseményeket és még sok mást is. Egyszerűen küldd el e-mail címedet és soha többé nem maradsz le semmiről, ami a Libresse-szel kapcsolatos!

A megadott e-mail cím már szerepel a hírlevél listán.
E-mail címedet most regisztráltuk hírlevelünkre!
Érvénytelen e-mail cím
Kötelező mező

Leiratkozás

 
 
 
 
 
 
Várakozás

Leiratkozás hírlevelünkről

Mi hibáztunk? Kérjük, keress meg bennünket, hogy jóvá tehessük. Hiányozni fogsz! Szerencsére bármikor újra regisztrálhatsz, ha meggondolnád magad.

Hiba. Jó e-mail címet adtál meg?
Sikerült leiratkoznod!
Érvénytelen e-mail cím
Kötelező mező
 
 
 
 
 

Szia! A böngésződ sajnos elavult!

Frissítsd bármelyik jelen verzióra!

1.5
6.0
2.0
2.0
 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Safari
 • Chrome
 
 
 
 
 

Köszönjük kérdésed!

Szakértőnkhöz számos kérdést intéznek, ezért csak a még megválaszolatlan kérdésekre válaszol.

 
 
 
 
 
 

Fiók törlése

Libresse fiókodat töröltük