Global V Taboo Tracker Header

A GVTT-kutatás

A GVTT-kutatás

A Libresse Global V Taboo Tracker (GVTT) egy folyamatban lévő kutatási projektünk, melynek célja, hogy jobban megértsük a  méhet, a menstruációt és a vaginát övező tabukat. Mert a probléma megértése a kulcs ahhoz, hogy változtatni tudjunk valamin.

Miért fontos beszélni a tabukról

Ahhoz, hogy leszámoljunk a tabukkal, meg is kell értenünk azokat. Tudnunk kell, hol szükséges cselekednünk, és fel kell mérnünk, mennyi teendő van még. A GVTT segít feltérképezni globális szinten a V-zónát övező tabukat, azt, hogy hogyan viszonyulnak ezekhez a férfiak, és hogyan a nők,  milyen kihívások és lehetőségek kísérik a tabuk ledöntéséhez vezető utat.

Az első GVTT-kutatásunk számos témát érint – köztük a fájdalmat, az örömöt, az anyaságot, az öregedést és a menopauzát is

42%
42%-a a nőknek úgy gondolja, hogy a nőket, akiknél menopauza jelentkezik öregnek tekintik.
47%
Majdnem a fele a férfiaknak és a nőknek is undorodik a menstruáció alatti szextől.
6-ból 1
6-ból 1 ember szerint a nőknek nem kellene panaszkodniuk a menstruációs fájdalmakról.
1.1/3-a a nőknek és a férfiaknak gusztustalannak tartja a hüvelyfolyást. 2.Libresse betét, félig vörösre színezve. Szöveg: Majdnem fele a nőknek még sosem beszélt a menstruációról vagy az intim zónájáról a párjával. 3. Rajzolt női alak, kezében egy 42%-os tábla. Szöveg: 42%-a nőknek úgy gondolja, hogy a nőket, akiknél menopauza jelentkezik öregnek tekintik.

If you’re going through any of the experiences touched on by the GVTT Report, whether you’ve experienced period shame, prejudices around menopause, pressure to be a mother, lack of discourse around female pleasure, if you’ve had your period pain dismissed, or if these issues have affected you in any other way, we’d love to hear from you. Go to our #wombstories archive project to share your story.